Sommerles.no er en digital lesekampanje for 1.-7. klasse som varer fra 1. juni til 31. august. På sommerles.no kan barna registrere bøkene de leser, samle poeng, få kule premier og lesetips. Selvfølgelig blir det også en ny og spennende Sommerles-fortelling med et nytt kapittel hver uke.

Man kan bruke samme brukernavn som man brukte i fjor!

NB! Begynner du i 1. klasse til høsten eller slutter i 7. klasse til sommeren kan du også bli med!

 

Registrering:

For å registrere deg går du inn på Registrer, leser brukeravtalen sammen med foreldre/foresatte og trykker «Jeg godtar brukeravtalen» for å fortsette om foresatte godtar brukeravtalen. Du må oppgi en e-postadresse til én av dine foreldre/foresatte for å delta. Når du har registrert deg, vil de motta en bekreftelse på at du er med. Du vil også trenge et lånenummer for å delta. Se på lånekortet ditt eller lånekortet til en foresatt. Har ingen av dere lånekort, kan dere få det på biblioteket.

 

Hva kan barnet lese?

Deltakerne kan lese hva som helst av bøker! De kan også lytte til lydbøker eller bli lest for av mamma, pappa eller noen andre som er flinke til å lese. Det vi ikke godkjenner på Sommerles er aviser (med unntak av Aftenposten jr. og Fremtida junior), oppslagsverk (som for eksempel leksikon og atlas), blader (for eksempel Julia, Wendy, Bamse og Donald) og podcaster. Ellers er det lov å registrere alt av pocket-bøker og bøker med tekst, bilde eller tegneserier! Deltakerne kan lese bøker på andre språk enn norsk også.

 


Denne artikkelen er henta frå Jærbiblioteka